Kapcsolat

Fotózást szeretnél? Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot,
hogy mihamarabb fel tudjam veled venni a kapcsolatot!

Név *
Név
_RO_9064.jpg

Adatvédelmi nyilatkozat

Ezt az adatvédelmi nyilatkozatot Molnár Anikó hozta létre az Anikó M. Photography Ügyfelei részére.

A nyilatkozat elmagyarázza, hogy hogyan felel meg ez a honlap (https://www.anikomphotos.com), valamint az Anikó M. Photography az EU-ban hatályos adatvédelmi előírásoknak és rendeleteknek (DPA, GDPR, PECR) és ez alapján elmagyarázza az ide kapcsolódó jogaidat.

Ez a nyilatkozat 2018 május 13-án készült és 2018 május 13-án lett legutoljára frissítve.

 

Mik a jogaid a GDPR szerint?

A GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) különböző jogokat biztosít a személyes adataiddal és azok felhasználásával kapcsolatban:

  • Jogodban áll értesülni a személyes adataid tárolásáról és felhasználásáról
  • Jogodban áll hozzáférni személyes adataidhoz és azokhoz a kiegészítő adatokhoz, amik személyes adatnak minősülnek
  • Jogodban áll a személyes adataid módosítása, javítása, például lakcím, vagy név változása esetén
  • Jogodban áll bizonyos esetekben a személyes adataid eltávolítása
  • Jogodban áll megakadályozni a személyes adataid feldolgozását

A GDPR-nek megfelelő részletesebb jogaidat elolvashatod a https://gdpr-info.eu/ címen, egyéb adatvédelemmel kapcsolatos rendeleteket és információkat pedig ezen a címen tudsz megnézni: https://ico.org.uk/

 

Milyen személyes adatokról van szó?

  • Név
  • E-mail cím
  • Telefonszám
  • Szerződésben rögzített cím
  • 100.000 Ft feletti megbízási díj esetén az adószám, melyet a magyar adóhatóság igényel a számlán feltüntetve

Az EU adatvédelmi szabályzata alapján a megbízások során készült fényképek is egyfajta személyes adatnak minősülnek. Mivel minden fénykép az Anikó M. Photography tulajdonát is képezi, az elkészült fényképeket felhasználhatom a saját vállalkozásom, portfólióm, galériám népszerűsítésére. Ezt legtöbbször az Anikó M. Photography Facebook és Instargam oldalán, illetve ennek a honlapnak a galériájában teszem meg. Minden ilyen esetben egyeztetek az Ügyfelekkel, tehát lehetőség van ezt elutasítanod, így biztosítva a GDPR által adott jogaidat.

 

Milyen adatokat gyüjtök, hogyan használom azokat és miért?

Sütik – a süti olyan információcsomag, amelyet a szerver küld a webböngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek. A sütik segítségével ez a honlap felhasználási adatokat kap, amivel teljesebb képet alkothatok arról, hogy milyen valójában a célközönség, aki látogatja a honlapot. Ilyen adatok például:

  • Böngésző fajtája, pl. Chrome, Firefox, Safari
  • Operációs rendszer fajtája, pl. Mac OS, Windows
  • A látogató helyszíne, ország és város szinten

Amikor ezt az oldalt használod, lehetőséged van eldönteni, hogy elfogadod vagy elutasítod a sütiket. Amennyiben nem fogadod el a sütik használatát, úgy a honlap nem fog sütiket küldeni.

A honlap szolgáltatója a Squarespace, ami a Google Analytics-ot, mint harmadik féltől érkezett sütiket is használhatja. Ezek használatát a többi sütivel együtt elfogadhatod vagy elutasíthatod.

 

Ügyéladatok – munkám elvégzéséhez az általad, számomra közvetlenül, önkéntesen megadott személyes adataidat két dologra használom.

  1. A szerződéses megbízás teljesítésére – ilyen adat az Ügyfél neve, e-mail címe, telefonszáma, melyek mind szükségesek a hatékony kommunikációhoz és kapcsolattartáshoz.
  2. A fotózás teljesítése után egy online galériához, azonosítónak – erről bővebben a következő pontban írok.  

 

E-mail cím online galériához – fotózás után az elkészült képek válogatását és a végleges fotók megosztását egy online, jelszóval védett galérián keresztül hajtom végre. Ezt a galériát az Ügyfél is megkapja, így az azonosításhoz szükség van az ügyfél e-mail címére. Az online galéria szolgáltatója a Pixieset Media Inc. (https://pixieset.com/privacy/), ami nem dolgozza fel és nem adja át harmadik félnek az e-mail címeket, kizárólag azonosításra használja azt.

 

Adatmegosztás harmadik féllel

A lenti szolgáltatókon kívül személyes adataidat semmilyen harmadik félnek nem adom át. A személyes adataidat a megbízások teljesítése és az EU-ban hatályos adatvédelmi jogszabályok és rendeletek értelmében a következő harmadik feles szolgáltatók kaphatják meg:

  • Pixieset – online, jelszóval védett képgaléria. Lásd fent.
  • Billingo – online számlázó és számlakezelő rendszer
  • Bármely második fotós, aki az Ügyfél kérésére és engedélyével részt vesz a megbízáson
  • A szükséges adatlekérdezési engedéllyel rendelkező és a megfelelő jogi folyamatokon keresztül adatot igénylő hatóságok
  • Squarespace – ennek a honlapnak a szolgáltatója
  • Google Analytics – a Squarespace által használt adataggregátor, ami a felhasználási adatokat vizuális formában rendszerezi és statisztikát készít

 

Biztonság és adatmegőrzés

Az Anikó M. Photography az Európai Gazdasági Térség területén tárolja a személyes adataidat. Ezeket a személyes adatokat a megbízás elvégzéséig tárolom, illetve az elkészült fényképek leadása után 50 nappal törlöm. Jogodban áll bármikor kérni a személyes adataid törlését, így amennyiben 50 napnál korábban igényelni szeretnéd, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

 

Egyetértés

Ennek a honlapnak a használatával, valamint az Anikó M. Photography-val kötött megbízási szerződés esetében kijelentem, hogy a nyilatkozatban foglaltakat elolvastam, megértettem és elfogadtam.

 

Egyetértés visszavonása

A GDPR-nek megfelelően bármikor jogodban áll visszavonni az ezzel a nyilatkozattal való egyetértésedet. Ebben az esetben kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

 

A panasztétel joga

Az egyetértésről való lemondás mellett jogodban áll panaszt tenni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál: https://www.naih.hu/