Posts in portré
Saci, Gábor és "Z"

Nagyon rég nem fotóztam már kismamát, így hihetetlenül felvillanyozott, amikor Saci megkeresett júniusban. Annak pedig külön örültem, hogy a leendő apuka is jött a fotózásra, így azt hiszem, valóban sikerült megörökíteni ezt a gyönyörű, várakozással teli időszakot.

A Kopaszi-gátat nagyon szeretem, igazi adu-ász a fotózási helyszínek között. Ahányszor csak ide jövök, mindig másmilyen hangulatú képekkel térek haza. Ha akarom, egy szép park vagy fűzfaliget, ha pedig igazán szeretném, tengerparttá változik a szemeim előtt. A kis család nagyon jól érezte magát ebben az idilli környezetben, még a hűs vízbe is szívesen gázoltak bele, amikor arra kértem őket. - Mondjuk nem nagyon kellett őket rábeszélni, mert jó meleg volt aznap az idő. 

A baba azóta megszületett, és amikor két hetes lett, meglátogattam őket az otthonukban, hogy a kicsiről is készüljön néhány meghitt fotó. De erről egy későbbi bejegyzésben... :)

Sacinak egyébként van egy szuper blogja, írt is egy bejegyzést a fotózástól. Ide kattintva olvashatjátok.

IMG_4683.jpg
IMG_4664.jpg
IMG_4676.jpg
IMG_4621.jpg
IMG_4615.jpg
IMG_4718.jpg
IMG_4594.jpg
IMG_4753.jpg
IMG_4768.jpg
IMG_4963.jpg
IMG_4952.jpg
IMG_4932.jpg
IMG_4811.jpg
IMG_4782.jpg
IMG_4815.jpg
IMG_5011.jpg
IMG_4886.jpg
IMG_4891.jpg
IMG_4925.jpg
IMG_4911.jpg
IMG_4919.jpg
IMG_5039.jpg
Nikolett

Nagyon szimpatikusnak tartom, amikor valaki önmagától dönt úgy, hogy eljön egy portréfotózásra. Semmi kényszer és megfelelés nincs ilyenkor, helyette elegendő némi bátorság és egy nagy adag életszeretet.

Sokan gondolják, hogy aki magának készíttet portrékat, bizonyára extrovertált személyiség, aki szeret ékeskedni a tollával. Én ezt most Niki segítségével meg is cáfolom, hiszen ő éppen annyit mutatott meg önmagából, amennyi szükséges az őszinte fotókhoz. Igazán vidám, álmodozós, mégis visszafogott portrék készültek róla, amik (remélem, hogy) hűen tükrözik a személyiségét.

portréAnikó Molnár
Nóra

Nóra fotói azért különlegesek, mert saját bevallása szerint sosem készültek róla jó képek. Ennek ellenére felkeresett, és elmesélte, hogy minden alkalommal, amikor valaki felé fordítja a bizonyos masinát, hatalmába keríti a pánik: "megint egy rossz kép készül rólam".
Találkoztunk, beszélgettünk egy kicsit, és rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan nehéz eset, mind amilyennek gondolja magát. Meglepően hamar feloldódott, észre sem vettük és már be is fejeztük a fotózást. Rengeteg kép készült róla, alig tudott választani!

Nóra, nagyon hálás vagyok a bizalmadért, és azért, hogy segíthettem leküzdeni ezt a kis "fóbiát". :) Szerintem totál megérte!

IMG_6953.jpg
gmail_logo.png
portréAnikó Molnár